Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

A forum for general AmigaOS 4.x support questions that are not platform-specific

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Postby thomasrapp » Tue Sep 29, 2015 8:00 pm

salass00 wrote:The limpid clock display is an app icon so it uses whatever the WB uses for rendering its icons.


No, it's not. It was made with WB 3.1 in mind and animated app icons did not exist then. LimpidClock is just a normal window. It only stores the graphics "behind" the window before it opens, so that transparency can be simulated.

I admit it needs a lot CPU time for drawing. But I don't see how a drawing program can make the mouse pointer jerky or something. It uses Blt#?, Area#?, Text and if antialiasing is enabled for the clock it also used Read/WritePixelArray. No explicit lock or so.

If LimpidClock needs updating, somebody first has to explain what needs to be updated. I think I don't need to mention that I do not experience jerkyness.
User avatar
thomasrapp
 
Posts: 239
Joined: Sun Jun 19, 2011 12:22 am

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Postby zzd10h » Tue Sep 29, 2015 11:27 pm

@Thomas

"that I do not experience jerkyness."

With LimpidClock under OS4 FE ?

I don't use LimpidClock but nevertheless I experience jerky mouse under FE (and not under 4.1.6)...
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE
zzd10h
 
Posts: 544
Joined: Sun Sep 16, 2012 6:40 am
Location: France

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Postby K-L » Tue Dec 22, 2015 8:00 am

Hi,

Bumping this topic since I've just installed a Radeon HD 7770 in my X1000 to take advantage of Warp3D (thus replacing my Radeon HD 4650). And I'm now experiencing again the jerky mouse trouble when CPU hits 100%. My card is about the same as zzd10h's.

Is someone working on this specific topic ?
--
AmigaONE X1000 / Radeon 2400 Pro (R610LE) / AmigaOS 4.1 Final Edition
Samm440ep/733Mhs (o/c) / Radeon M9 / AmigaOS 4.1 Final Edition
K-L
 
Posts: 74
Joined: Thu Sep 08, 2011 9:35 pm
Location: Lyon, France

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Postby tommysammy » Tue Dec 22, 2015 8:05 am

thomasrapp wrote:
salass00 wrote:The limpid clock display is an app icon so it uses whatever the WB uses for rendering its icons.


No, it's not. It was made with WB 3.1 in mind and animated app icons did not exist then. LimpidClock is just a normal window. It only stores the graphics "behind" the window before it opens, so that transparency can be simulated.

I admit it needs a lot CPU time for drawing. But I don't see how a drawing program can make the mouse pointer jerky or something. It uses Blt#?, Area#?, Text and if antialiasing is enabled for the clock it also used Read/WritePixelArray. No explicit lock or so.

If LimpidClock needs updating, somebody first has to explain what needs to be updated. I think I don't need to mention that I do not experience jerkyness.


Please add full transparency in Limpid Clock
AmigaOne X1000 Betatester A1-X1090
AmigaOne X1000/4GB Ram/Saphire Radeon 7850 1GB/256GB SSD HD/2GB CF Card/RTL8169Network
User avatar
tommysammy
 
Posts: 939
Joined: Mon Dec 20, 2010 10:03 pm
Location: Isselburg,Germany

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Postby zzd10h » Tue Dec 22, 2015 10:17 am

K-L wrote:Hi,

Bumping this topic since I've just installed a Radeon HD 7770 in my X1000 to take advantage of Warp3D (thus replacing my Radeon HD 4650). And I'm now experiencing again the jerky mouse trouble when CPU hits 100%. My card is about the same as zzd10h's.

Is someone working on this specific topic ?



Good question, is someone works / reproduced this annoying problem ?
Thank you os4 devs (at least for a reply)
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE
zzd10h
 
Posts: 544
Joined: Sun Sep 16, 2012 6:40 am
Location: France

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Postby Raziel » Tue Dec 22, 2015 11:03 am

I don't have limpidclock installed, but lots of Dockies that do real time display (zDockies)

I experience the jerky/sticky/jumpy mouse behaviour aswell, but only when i compile something which maxes the cpu.

Not sure if it's related, but i don't remember having such issues before FE.

SFS on all partitions except the boot.of one
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr. John Zoidberg
User avatar
Raziel
 
Posts: 748
Joined: Sat Jun 18, 2011 5:00 pm
Location: A haunted Castle somewhere in the Bavarian Mountains

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Postby Hans » Thu Dec 24, 2015 11:46 pm

zzd10h wrote:...

Good question, is someone works / reproduced this annoying problem ?
Thank you os4 devs (at least for a reply)

I'm sorry to discover that you guys never got a confirmation of this issue from OS4 beta testers/devs. So, let me confirm: yes, beta testers have replicated this issue, and yes, it has been logged (a while back).

K-L guessed right, it is DMA (and text rendering) related. I can't say when a fix will be released, sorry.

Hans
http://hdrlab.org.nz/ - Amiga OS 4 projects, programming articles and more. Home of the RadeonHD driver for Amiga OS 4.x project.
User avatar
Hans
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
 
Posts: 703
Joined: Tue Dec 21, 2010 10:25 pm
Location: New Zealand

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Postby tommysammy » Fri Dec 25, 2015 6:22 am

Edit
AmigaOne X1000 Betatester A1-X1090
AmigaOne X1000/4GB Ram/Saphire Radeon 7850 1GB/256GB SSD HD/2GB CF Card/RTL8169Network
User avatar
tommysammy
 
Posts: 939
Joined: Mon Dec 20, 2010 10:03 pm
Location: Isselburg,Germany

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Postby K-L » Fri Dec 25, 2015 10:26 am

Hans wrote:
zzd10h wrote:...

Good question, is someone works / reproduced this annoying problem ?
Thank you os4 devs (at least for a reply)

I'm sorry to discover that you guys never got a confirmation of this issue from OS4 beta testers/devs. So, let me confirm: yes, beta testers have replicated this issue, and yes, it has been logged (a while back).

K-L guessed right, it is DMA (and text rendering) related. I can't say when a fix will be released, sorry.

Hans


Thanks for your answer. Happy holidays ! :-)
--
AmigaONE X1000 / Radeon 2400 Pro (R610LE) / AmigaOS 4.1 Final Edition
Samm440ep/733Mhs (o/c) / Radeon M9 / AmigaOS 4.1 Final Edition
K-L
 
Posts: 74
Joined: Thu Sep 08, 2011 9:35 pm
Location: Lyon, France

Re: Jerky mouse with dockies enabled on X1000/Radeon 9250

Postby zzd10h » Fri Dec 25, 2015 11:36 am

@Hans

Ah, finally, we were not crazy :D
Thank you for your confirmation.
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE
zzd10h
 
Posts: 544
Joined: Sun Sep 16, 2012 6:40 am
Location: France

PreviousNext

Return to General AmigaOS

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest