YAM update problem

A forum for general AmigaOS 4.x support questions that are not platform-specific

YAM update problem

Postby alekc » Sun Oct 18, 2015 2:21 pm

On fresh install of AOS4.1FE it seems I can't update YAM using its update feature. When ever I try to download components listed in Update Notification window using download button I get the error: Couldn't connect to WWW server 'https'. I've searched yam site but could not find any hints to solve this issue. Anyone have any idea how to fix it?
alekc
 
Posts: 50
Joined: Sat Jun 18, 2011 4:06 pm

Re: YAM update problem

Postby javierdlr » Tue Oct 27, 2015 1:01 am

Does it happens always? Maybe it was just a server problem.

You can grab latest YAM from here (including nightly builds):

http://yam.ch/downloads
User avatar
javierdlr
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 367
Joined: Sun Jun 19, 2011 11:13 pm
Location: Donostia (GUIPUZCOA) - Spain

Re: YAM update problem

Postby alekc » Tue Oct 27, 2015 1:14 am

It happens every time. The download address is https://github.com so I doubt it is the problem with github as I am using it from other OSes on daily basis. I think it is the https part that causes troubles. I'm using 2.9p1 version - the latest stable one. I'm a bit surprised that anyone else didn't notice it. Maybe people do not update YAM?
alekc
 
Posts: 50
Joined: Sat Jun 18, 2011 4:06 pm

Re: YAM update problem

Postby Daedalus » Tue Oct 27, 2015 12:11 pm

It's probably the out of date SSL support that causes that problem. It's the same issue that will prevent YAM, SimpleMail etc. from working with many mail providers including GMail.
User avatar
Daedalus
 
Posts: 42
Joined: Sat Jun 18, 2011 1:30 am
Location: From Ireland, living in Glasgow

Re: YAM update problem

Postby alekc » Tue Oct 27, 2015 2:49 pm

Daedalus wrote:It's probably the out of date SSL support that causes that problem. It's the same issue that will prevent YAM, SimpleMail etc. from working with many mail providers including GMail.


That is what I've been afraid of. Makes YAM useless for me unfortunately as most providers are switching to SSL.
alekc
 
Posts: 50
Joined: Sat Jun 18, 2011 4:06 pm

Re: YAM update problem

Postby Gregor » Tue Oct 27, 2015 3:07 pm

Daedalus wrote:It's probably the out of date SSL support that causes that problem. It's the same issue that will prevent YAM, SimpleMail etc. from working with many mail providers including GMail.


YAM 2.7 works ok with Gmail. I Had to downgrade from 2.9p1 due to this SSL problem... Also the latest Beta is said to have a workaround for this issue but I have not tested it myself.
Gregor
 
Posts: 71
Joined: Thu Sep 08, 2011 11:44 am

Re: YAM update problem

Postby alekc » Tue Oct 27, 2015 3:20 pm

Gregor wrote:YAM 2.7 works ok with Gmail. I Had to downgrade from 2.9p1 due to this SSL problem... Also the latest Beta is said to have a workaround for this issue but I have not tested it myself.


Thanks for the tip. I'll try the latest beta then.
alekc
 
Posts: 50
Joined: Sat Jun 18, 2011 4:06 pm

Re: YAM update problem

Postby MichaelMerkel » Tue Oct 27, 2015 9:45 pm

from the september changelog of yam (nightly version 2.10dev):

* tcp/http.c: handle "https://" URLs as well. This partly fixes the download
problems on github.com. Unfortunately the redirection scheme used by github
still cannot be resolved correctly, hence the download still fails.

so this has been improved in the current nightlies.
regards...
michael
Michael Merkel :lol:
(Member of Amiga Freunde Pfalz)
User avatar
MichaelMerkel
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 314
Joined: Mon Dec 20, 2010 3:08 pm
Location: Germany


Return to General AmigaOS

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests

cron