Even better support in emulated environments

A forum for general AmigaOS 4.x support questions that are not platform-specific

Re: Even better support in emulated environments

Postby Elowan » Wed Sep 14, 2016 2:38 pm

Yes, you´re right - it would be best to focus on one thing and make this run perfect.
So what freescale hardware will be availible to buy for OS4.1FE right now?
Do you add some more in the future?


Cheers!
Elowan
 
Posts: 40
Joined: Tue Aug 16, 2016 10:54 pm

Re: Even better support in emulated environments

Postby tonyw » Thu Sep 15, 2016 1:03 am

Well, the PA-6T in the X-1000/Nemo is already out of print, then the p5020 in the X-5000/Cyrus, the p1022 in the A-1222/Tabor, the p5040 in the (unnamed), and whatever Trevor is going to announce at AmiWest...
cheers
tony
User avatar
tonyw
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
 
Posts: 1248
Joined: Wed Mar 09, 2011 2:36 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Even better support in emulated environments

Postby Elowan » Thu Sep 15, 2016 10:33 am

Thanks for the hints, the "p1022 in the A-1222/Tabo" looks like a nice entry-level model.
Only thing is, I can not find a shop (not even on A-EON site) to buy it :?:
Elowan
 
Posts: 40
Joined: Tue Aug 16, 2016 10:54 pm

Re: Even better support in emulated environments

Postby tonyw » Thu Sep 15, 2016 2:07 pm

It's not on sale yet, neither is the X-5000, although that is "soon" to be available for pre-order. I don't know how long it will be before the Tabor is available with OS4, although some betatesters are running Linux on it already.
cheers
tony
User avatar
tonyw
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
 
Posts: 1248
Joined: Wed Mar 09, 2011 2:36 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Even better support in emulated environments

Postby Elowan » Thu Sep 15, 2016 3:10 pm

paaahhh - they got to run OS4.1 on that ;)
Elowan
 
Posts: 40
Joined: Tue Aug 16, 2016 10:54 pm

Re: Even better support in emulated environments

Postby Elowan » Fri Sep 23, 2016 2:30 pm

thomasrapp wrote:You don't need to configure it, it just works. If you put a ZorRAM in, it is used as swap. Use the memstat command to check.


hey Thomas,

which value is the "swap"? when I do "memstat", I get a whole bunch of - mostly "xy.. pages", but can not see "swap = MB free"

what to lookout for?
Elowan
 
Posts: 40
Joined: Tue Aug 16, 2016 10:54 pm

Re: Even better support in emulated environments

Postby Elowan » Tue Jan 03, 2017 10:53 am

man, it seems like Update 1 does allow for up to 1GB Z3 RAM now :o

http://zzd10h.amiga-ng.org/Divers/OS4FE_Update1_WinUAE.png
Elowan
 
Posts: 40
Joined: Tue Aug 16, 2016 10:54 pm

Previous

Return to General AmigaOS

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests