Sytem crashes if left for a few hours only after updating

A forum for general AmigaOS 4.x support questions that are not platform-specific

Sytem crashes if left for a few hours only after updating

Postby 328gts » Fri Jan 13, 2017 8:35 pm

issue only happened since updating to FE-Update 1 on my X1000. boots fine but if I don't use it for quite a while (2+ hours etc), the screen turns on but system is crashed. no guru. no soft-boot. only thing left to do is shut it off.

actually a few times the same issue has happened immediately after boot up...restarting has solved it BUT this type of behaviour has never happened before updating to FE-Update 1. ???
A1-X1000 setup: Corsair GS800 800w PSU, Western Digital 250 GB SATA HDD (model:WD2500YS), 4GB Ram, Radeon HD7950-3GB GDDR5- Dual Slot, Lite-On RW DVD/CD, On-Board Nemo sound,8139B NIC, Catweasel MK4+
User avatar
328gts
 
Posts: 531
Joined: Thu Feb 10, 2011 6:53 pm
Location: Toronto, Canada

Re: Sytem crashes if left for a few hours only after updatin

Postby tbreeden » Fri Jan 13, 2017 9:49 pm

Post by 328gts » Fri Jan 13, 2017 2:35 pm

issue only happened since updating to FE-Update 1 on my X1000. boots fine but if I don't use it for quite a while (2+ hours etc), the screen turns on but system is crashed. no guru. no soft-boot. only thing left to do is shut it off.

actually a few times the same issue has happened immediately after boot up...restarting has solved it BUT this type of behaviour has never happened before updating to FE-Update 1. ???


Is Odyssey open during this time?

I've seen that behaviour in the past, probably due to a specific web page that I've opened as a background tab but left the computer without looking at.
I suspect multiple ad videos or animations maybe repeating.

Seen very occasionally before FE-update.1, but appearing to be much more likely after FE-update.1.

FWIW,

Tom
User avatar
tbreeden
 
Posts: 78
Joined: Sat Jun 18, 2011 1:57 am
Location: Charlottesville, VA, USA

Re: Sytem crashes if left for a few hours only after updatin

Postby 328gts » Fri Jan 13, 2017 10:11 pm

@ tbreeden

hmm Odyssey could have been open but I'm certain it's happened more than a few times with absolutely nothing open on the WB i.e turn on computer and then get back to it a few hours later.
A1-X1000 setup: Corsair GS800 800w PSU, Western Digital 250 GB SATA HDD (model:WD2500YS), 4GB Ram, Radeon HD7950-3GB GDDR5- Dual Slot, Lite-On RW DVD/CD, On-Board Nemo sound,8139B NIC, Catweasel MK4+
User avatar
328gts
 
Posts: 531
Joined: Thu Feb 10, 2011 6:53 pm
Location: Toronto, Canada

Re: Sytem crashes if left for a few hours only after updatin

Postby tbreeden » Sat Jan 14, 2017 8:04 pm

hmm Odyssey could have been open but I'm certain it's happened more than a few times with absolutely nothing open on the WB i.e turn on computer and then get back to it a few hours later.


I tested for this on my X1000 this morning. Powered on and did not touch it for about 2 1/2 hours. No problems.

Other than the usual parts of the system, the only things running were AmiDoc, Clock.docky, DiskLEDdocky, and X1KTemp.docky.

I did have some immediate unstability after installing Update-1 that may have been caused by still booting with
the old amigaboot.of in BDHDx:, but more likely due to my mistakes when attempting to put the System on a
sb600Sata.device,3 hard disk.

Tom
User avatar
tbreeden
 
Posts: 78
Joined: Sat Jun 18, 2011 1:57 am
Location: Charlottesville, VA, USA

Re: Sytem crashes if left for a few hours only after updatin

Postby K-L » Sun Jan 15, 2017 7:00 am

I've let my X1000 and my Sam440 turned on for hours after having powered them on (and forget to swhitch them off) and never encountered any crash. Weird.
--
AmigaONE X1000 / Radeon 2400 Pro (R610LE) / AmigaOS 4.1 Final Edition
Samm440ep/733Mhs (o/c) / Radeon M9 / AmigaOS 4.1 Final Edition
K-L
 
Posts: 74
Joined: Thu Sep 08, 2011 9:35 pm
Location: Lyon, France

Re: Sytem crashes if left for a few hours only after updatin

Postby 328gts » Tue Jan 17, 2017 7:04 pm

well it's been 3 days straight now that this issue hasn't come up and again nothing new has been added/removed both software or hardware wise so very strange??? I'll keep my fingers crossed and hopefully the 1's and 0's stay aligned from now on ;)

@ tbreeden

tried keeping Odyssey open with lots of tabs & still all ok ...perhaps it's specific pages??
A1-X1000 setup: Corsair GS800 800w PSU, Western Digital 250 GB SATA HDD (model:WD2500YS), 4GB Ram, Radeon HD7950-3GB GDDR5- Dual Slot, Lite-On RW DVD/CD, On-Board Nemo sound,8139B NIC, Catweasel MK4+
User avatar
328gts
 
Posts: 531
Joined: Thu Feb 10, 2011 6:53 pm
Location: Toronto, Canada

Re: Sytem crashes if left for a few hours only after updatin

Postby tbreeden » Tue Jan 17, 2017 8:23 pm

tried keeping Odyssey open with lots of tabs & still all ok ...perhaps it's specific pages??


You are right. Unfortunately, the culprit is a set of pages I especially want to read:

https://www.theatlantic.com/magazine/

Probably their fault. It doesn't crash the Android browsers, but their site has become pretty unusable (at least via my 5Mb internet connection).
I may have to revert to paper :o
User avatar
tbreeden
 
Posts: 78
Joined: Sat Jun 18, 2011 1:57 am
Location: Charlottesville, VA, USA

Re: Sytem crashes if left for a few hours only after updatin

Postby samo79 » Sat Jan 21, 2017 11:55 am

Probably the automatic screensaver activation ?
User avatar
samo79
 
Posts: 511
Joined: Sat Jun 18, 2011 12:13 am
Location: Italy


Return to General AmigaOS

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron