Page 1 of 1

Sytem crashes if left for a few hours only after updating

PostPosted: Fri Jan 13, 2017 8:35 pm
by 328gts
issue only happened since updating to FE-Update 1 on my X1000. boots fine but if I don't use it for quite a while (2+ hours etc), the screen turns on but system is crashed. no guru. no soft-boot. only thing left to do is shut it off.

actually a few times the same issue has happened immediately after boot up...restarting has solved it BUT this type of behaviour has never happened before updating to FE-Update 1. ???

Re: Sytem crashes if left for a few hours only after updatin

PostPosted: Fri Jan 13, 2017 9:49 pm
by tbreeden
Post by 328gts ยป Fri Jan 13, 2017 2:35 pm

issue only happened since updating to FE-Update 1 on my X1000. boots fine but if I don't use it for quite a while (2+ hours etc), the screen turns on but system is crashed. no guru. no soft-boot. only thing left to do is shut it off.

actually a few times the same issue has happened immediately after boot up...restarting has solved it BUT this type of behaviour has never happened before updating to FE-Update 1. ???


Is Odyssey open during this time?

I've seen that behaviour in the past, probably due to a specific web page that I've opened as a background tab but left the computer without looking at.
I suspect multiple ad videos or animations maybe repeating.

Seen very occasionally before FE-update.1, but appearing to be much more likely after FE-update.1.

FWIW,

Tom

Re: Sytem crashes if left for a few hours only after updatin

PostPosted: Fri Jan 13, 2017 10:11 pm
by 328gts
@ tbreeden

hmm Odyssey could have been open but I'm certain it's happened more than a few times with absolutely nothing open on the WB i.e turn on computer and then get back to it a few hours later.

Re: Sytem crashes if left for a few hours only after updatin

PostPosted: Sat Jan 14, 2017 8:04 pm
by tbreeden
hmm Odyssey could have been open but I'm certain it's happened more than a few times with absolutely nothing open on the WB i.e turn on computer and then get back to it a few hours later.


I tested for this on my X1000 this morning. Powered on and did not touch it for about 2 1/2 hours. No problems.

Other than the usual parts of the system, the only things running were AmiDoc, Clock.docky, DiskLEDdocky, and X1KTemp.docky.

I did have some immediate unstability after installing Update-1 that may have been caused by still booting with
the old amigaboot.of in BDHDx:, but more likely due to my mistakes when attempting to put the System on a
sb600Sata.device,3 hard disk.

Tom

Re: Sytem crashes if left for a few hours only after updatin

PostPosted: Sun Jan 15, 2017 7:00 am
by K-L
I've let my X1000 and my Sam440 turned on for hours after having powered them on (and forget to swhitch them off) and never encountered any crash. Weird.

Re: Sytem crashes if left for a few hours only after updatin

PostPosted: Tue Jan 17, 2017 7:04 pm
by 328gts
well it's been 3 days straight now that this issue hasn't come up and again nothing new has been added/removed both software or hardware wise so very strange??? I'll keep my fingers crossed and hopefully the 1's and 0's stay aligned from now on ;)

@ tbreeden

tried keeping Odyssey open with lots of tabs & still all ok ...perhaps it's specific pages??

Re: Sytem crashes if left for a few hours only after updatin

PostPosted: Tue Jan 17, 2017 8:23 pm
by tbreeden
tried keeping Odyssey open with lots of tabs & still all ok ...perhaps it's specific pages??


You are right. Unfortunately, the culprit is a set of pages I especially want to read:

https://www.theatlantic.com/magazine/

Probably their fault. It doesn't crash the Android browsers, but their site has become pretty unusable (at least via my 5Mb internet connection).
I may have to revert to paper :o

Re: Sytem crashes if left for a few hours only after updatin

PostPosted: Sat Jan 21, 2017 11:55 am
by samo79
Probably the automatic screensaver activation ?