+ 512mb of zoram but...

A forum for Classic Amiga specific support issues.

+ 512mb of zoram but...

Postby tlosmx » Tue Mar 26, 2013 10:22 pm

I jsut uprgraded my Amiga 4000 with 512mb of zoram but :
Now i have to use the radeon only with 128 mb instead of 256 or the Amiga0s 4 dont boot... (os 3.9 yes)
I dont see benefits of this extra ram on the system eg if i try to run hurricane (just for test) the system crash more faster of before when i didnt have zoram
The total amout of executable ram not change ... i have only 60 mb left ... with all the option off..
AmigaOne Xe 933 mhz Radeon 9000pro Samsung 840 SSD
Pegasos2 1266mhz Radeon 9800pro Verbatib Sata3 SSD
Sam 460ex Lite 2gb Ram , Radeon 6670,Toshiba 500gb Sata/HDD
Amiga Cd32 / Amiga 600 / Amiga 500 / Amiga CDtv/ Amiga 4000 / Amiga 1200 /Amiga 2000 and many many many z3 Boards
tlosmx
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 195
Joined: Sat Feb 09, 2013 10:15 am

Re: + 512mb of zoram but...

Postby davebraco » Tue Mar 26, 2013 11:54 pm

Nice system!

About the 256mo Radeon, it seems that only cards with one memory segment (and not 2 x 128mo) will be fully recognised in AmigaOS 4.
There are good information about it in the classic FAQ here :
viewtopic.php?f=15&t=92

About the zorram swap, it's really helpfull to do multitasking under AmigaOS 4.1 but don't expect running memory hungry software within the swap being a good use of this card.
Zorram will not change the total amount of executable ram, it was always advertised as a swap solution under AmigaOS 4. (I think the zorram is one third of the speed of the cyberstorm memory.)

About Hurrican, I think it's not for classics, I hardly manage to launch it by booting with 'no startup sequence' mode. Takes ages to load, was unplayable and full of glitches on mine.
µA1 256mo SATA -> lend to a dev
A1200PPC 256Mo MediatorTX Radeon9250 SATA RTL8029 SOLO-1
Sam440ep 533mhz 512mo 64Go SSD
Sam460ex 1150mhz 2Go RadeonHD 6570LP ENVY24HT
AmigaOne X1000 4Go SSD R9 270X Catweasel MK4
AmigaOne X5000 -> work in progress
User avatar
davebraco
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 139
Joined: Sat Jun 18, 2011 8:06 am
Location: Belgium

Re: + 512mb of zoram but...

Postby tlosmx » Wed Mar 27, 2013 12:59 am

thanks for the tips :) just i was much curious to see how much is this game speed under the Amiga 4000 :)
I cant see too much difference comparing my A4k with my old Sam 440ep :P sysmon geve me near 800mips and My old sam was 1180 :)
I play a Fullhd Mkv on the 4000 and it is running! 1fps but run :D :D if there was some video acceleration h264 im sure i will see this movies run on it :D

Ps: i have a sam460ex too just i love too much my old big fat amiga box :)

This are my machine on the Apulia retro computing 23/24 march 2013 in Bari Italy
Image

here more photos if some one like watch just for share

http://s1249.photobucket.com/user/tlosm/library/Apulia%20Retro%20Computing?page=1

And this is a video on youtube (not best made but run :P)

http://www.youtube.com/watch?v=rS4wVMht51k&feature=youtu.be
AmigaOne Xe 933 mhz Radeon 9000pro Samsung 840 SSD
Pegasos2 1266mhz Radeon 9800pro Verbatib Sata3 SSD
Sam 460ex Lite 2gb Ram , Radeon 6670,Toshiba 500gb Sata/HDD
Amiga Cd32 / Amiga 600 / Amiga 500 / Amiga CDtv/ Amiga 4000 / Amiga 1200 /Amiga 2000 and many many many z3 Boards
tlosmx
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 195
Joined: Sat Feb 09, 2013 10:15 am

Re: + 512mb of zoram but...

Postby danbeaver » Tue Apr 02, 2013 6:26 am

I think I told you about the available amount of AutoConfig space using a 256MB Radeon and 512mb of BigRamPlus/ZorRam.
User avatar
danbeaver
 
Posts: 367
Joined: Thu Jan 19, 2012 10:58 pm
Location: On the edge of the Equator in hot & humid Guam


Return to Platform: Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron