OS 4.1 on A3000T

A forum for Classic Amiga specific support issues.

OS 4.1 on A3000T

Postby Valiant » Sun Sep 14, 2014 7:04 pm

I would like to get OS 4.1 running on my A3000T. I had 4.0 running on it when it was first released, but didn't upgrade when 4.1 came out because of lack of memory on my CS-PPC. Now when I try to boot the machine all I get is a flash on the video monitor while the keyboard Caps Lock light flashes just once. This happens with either the accelarator in place or not. Someone suggested that my m/b may need to be re-capped. If so where in the States is a good place to have that done? Also I would be appreciative if anyone could give me a link to a less drastic step first.

Thanks,
Val
A1-XE, 800Mhz G4, 512Mb
Sam440ep, 666Mhz, 512Mb
A1-X1000, 1.6Ghz PA6T, 4Gb
User avatar
Valiant
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 28
Joined: Tue Dec 21, 2010 7:12 am
Location: USA, UT, West Jordan

Re: OS 4.1 on A3000T

Postby danbeaver » Sun Sep 14, 2014 10:54 pm

There is a Mac guy who will replace the caps for $55 in Michigan but he can't test the Motherboard afterwards (www.maccaps.com). I've used him on a known working board with audio issues and now its great; I used Anthony Hoffmen to repair and recap around 5 motherboards, which he repairs and fully tests each. He works in the Antarctic until Nov 2015, so you might try Amigakit. Otherwise you could just ask in the Wanted Forums for someone who has the experience to do the diagnostics and repair.
User avatar
danbeaver
 
Posts: 367
Joined: Thu Jan 19, 2012 10:58 pm
Location: On the edge of the Equator in hot & humid Guam

Re: OS 4.1 on A3000T

Postby DarrenHD » Mon Sep 15, 2014 5:31 am

Valiant wrote:I would like to get OS 4.1 running on my A3000T. I had 4.0 running on it when it was first released, but didn't upgrade when 4.1 came out because of lack of memory on my CS-PPC. Now when I try to boot the machine all I get is a flash on the video monitor while the keyboard Caps Lock light flashes just once. This happens with either the accelarator in place or not. Someone suggested that my m/b may need to be re-capped. If so where in the States is a good place to have that done? Also I would be appreciative if anyone could give me a link to a less drastic step first.

Thanks,
Val


alenppc on english amigaboad (he's in Montreal) repaired 6 of my motherboards, including two A4000T. Did a great job. Look him up, very reasonable prices.
AmigaOS 4.x Beta Tester - Classic Amiga enthusiast - http://www.hd-zone.com is my Amiga Blog, check it out!
User avatar
DarrenHD
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 633
Joined: Mon Dec 20, 2010 4:38 pm
Location: London, Ontario, Canada


Return to Platform: Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests