Configuring sound card

A forum for Classic Amiga specific support issues.

Configuring sound card

Postby TWynn » Wed Nov 18, 2015 8:19 am

I have a A1200 with Blizzard PPC card, Mediator PCI 1200TX, and a Creative SoundBlaster 128 model CT4750 attached to the third (from top) PCI slot. I have been trying to configure my sound card in 4.1FE but have been unsuccessful.

I have attempted to insert the driver for the sound card using the Elbox Multimedia CD by copying the sb128.audio to the Devs:AHI drawer and the SB128 file into the Devs:AudioModes drawer. But when I open AHI preferences I cannot locate the setting under Modes settings tab. Am I doing something wrong?

Does 4.1FE support SoundBlaster 128 card, or does it only support ESS Solo-1 cards?

Any help would be greatly appreciated.
TWynn
 
Posts: 1
Joined: Sun Nov 15, 2015 4:47 am

Re: Configuring sound card

Postby davebraco » Wed Nov 18, 2015 2:49 pm

I would suggest you to take a look at this link :

http://os4depot.net/index.php?function= ... 128ahi.lha
µA1 256mo SATA -> lend to a dev
A1200PPC 256Mo MediatorTX Radeon9250 SATA RTL8029 SOLO-1
Sam440ep 533mhz 512mo 64Go SSD
Sam460ex 1150mhz 2Go RadeonHD 6570LP ENVY24HT
AmigaOne X1000 4Go SSD R9 270X Catweasel MK4
AmigaOne X5000 -> work in progress
User avatar
davebraco
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 139
Joined: Sat Jun 18, 2011 8:06 am
Location: Belgium

Re: Configuring sound card

Postby xenic » Wed Nov 18, 2015 7:07 pm

TWynn wrote:I have a A1200 with Blizzard PPC card, Mediator PCI 1200TX, and a Creative SoundBlaster 128 model CT4750 attached to the third (from top) PCI slot. I have been trying to configure my sound card in 4.1FE but have been unsuccessful.

I have attempted to insert the driver for the sound card using the Elbox Multimedia CD by copying the sb128.audio to the Devs:AHI drawer and the SB128 file into the Devs:AudioModes drawer. But when I open AHI preferences I cannot locate the setting under Modes settings tab. Am I doing something wrong?

Does 4.1FE support SoundBlaster 128 card, or does it only support ESS Solo-1 cards?

Any help would be greatly appreciated.

You also need the audiomodes file for your card. The mode files go in SYS:Devs/AudioModes. If you found the sb128.audio driver on the Elbox CD, the audiomodes file should be there too.
AmigaOne X1000 with 2GB memory - OS4.1 FE
xenic
 
Posts: 1148
Joined: Sun Jun 19, 2011 1:06 am

Re: Configuring sound card

Postby DarrenHD » Mon Dec 14, 2015 7:10 pm

TWynn wrote:I have a A1200 with Blizzard PPC card, Mediator PCI 1200TX, and a Creative SoundBlaster 128 model CT4750 attached to the third (from top) PCI slot. I have been trying to configure my sound card in 4.1FE but have been unsuccessful.

I have attempted to insert the driver for the sound card using the Elbox Multimedia CD by copying the sb128.audio to the Devs:AHI drawer and the SB128 file into the Devs:AudioModes drawer. But when I open AHI preferences I cannot locate the setting under Modes settings tab. Am I doing something wrong?

Does 4.1FE support SoundBlaster 128 card, or does it only support ESS Solo-1 cards?

Any help would be greatly appreciated.


Hi, AmigaOS 4.1FE doesn't directly support the Soundblaster, because it requires DMA (which we don't have for the Mediator), but there is a work around you can use:

http://www.hd-zone.com/2011/06/using-a- ... x-classic/

Darren
AmigaOS 4.x Beta Tester - Classic Amiga enthusiast - http://www.hd-zone.com is my Amiga Blog, check it out!
User avatar
DarrenHD
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 633
Joined: Mon Dec 20, 2010 4:38 pm
Location: London, Ontario, Canada


Return to Platform: Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests