Update3 Network/Roadshow settings.

A forum for AmigaOne XE and MicroA1-C specific issues.

Update3 Network/Roadshow settings.

Postby swoop » Wed Sep 21, 2011 2:36 pm

I have an A1XEG3-800, and under update 3 I keep losing my internet connection.
It is not everytime I turn the machine on, but when I lose internet access it is a real pain.

I installed update3 on a new 2gb partition, and configured (accepted defaults) network access then,
and saved it. I then had internet access, brilliant.
The next time I booted no internet, I went into Prefs/Internet and played around a bit, I do not know
much about network/roadshow settings, but I ended up with a save requester, saved and had network access again.

Yesterday I had to use prefs/internet to gain internet access again.
To get access I have to select modify under the interface tab, and select use to get to the save & reboot requestor.
But at that point the reboot doesn't work, and I get a shell window titled "Internet" with the message "Waiting for network to shut down....."
I have to do a hard reset as ctrl+lAmiga+rAmiga doesn't work.
Today, trying the same thing doesn't resolve anything.

If I reboot from my update2 partition internet access is there, with no problems.

It would appear something network related has changed in update3, but I don't know where to look.
Any help gratefully received.
swoop
 
Posts: 17
Joined: Tue Sep 06, 2011 12:22 pm

Re: Update3 Network/Roadshow settings.

Postby swoop » Wed Sep 21, 2011 3:56 pm

Under update2 midofying the interface and using allows the betwork to be reset.
I get the following nessages:-
Waiting for network to shut down... shutdown finished.
Interface "ETH3COM" added.
Trying interface "ETH3COM" configuration...
Interface "ETH3COM" configured, address = 192.168.1.4, network mask = 255.255.255.0.
Added default route to 192.168.1.1.
Added domain name server 192.168.1.1.
Interface "ETH3COM" address 192.168.1.4 has been leased until 09/22/2011 3:04 PM and will be renewed before it expires.

Update2 doesn't stall trying to shutdown the network.
swoop
 
Posts: 17
Joined: Tue Sep 06, 2011 12:22 pm

Re: Update3 Network/Roadshow settings.

Postby tonyw » Thu Sep 29, 2011 1:25 am

If your Update 2 system works OK, simply:
"copy all clone <Update 2>:Devs/Internet/ <Update 3>:Devs/Internet/".
"copy all clone <Update 2>:Devs/Networks/ <Update 3>:Devs/Networks/".
"copy all clone <Update 2>:Devs/Netinterfaces/ <Update 3>:Devs/NetInterfaces/".

All settings are in there. I keep a copy of those directories in my stored "Prefs" that I recopy into the SYS: partition after every install.
cheers
tony
User avatar
tonyw
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
 
Posts: 1301
Joined: Wed Mar 09, 2011 2:36 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Update3 Network/Roadshow settings.

Postby swoop » Thu Sep 29, 2011 4:30 pm

Hi Tony,

Thanks for the reply.
I had thought about copying across, but I didn't know which files, so thanks for that.
I reported it here, because it might be a bug that has been introduced in to Roadshow with update3.
I know there have been other internet related queries, so I thought reporting it might help.

Anyway it looks like back to update3 for me. :D
swoop
 
Posts: 17
Joined: Tue Sep 06, 2011 12:22 pm


Return to Platform: AmigaOne XE and MicroA1-C

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests