Page 1 of 1

Updating on German Workbench does not work

PostPosted: Thu Dec 22, 2016 4:04 pm
by ingoj
Hi Hyperion!

I just discovered that when running on German locale AmiUpdate gives misleading information.

On first invocation AmiUpdate gives this notification to restart the computer:

screenshot-01.png
First Screenshot


When you follow the advice it's apparent that this will lead you nowhere, of course. But when you invoke AmiUpdate the second time, the program window pops up and you'll see this:

screenshot-02.png
Second Screenshot


You can see not matched strings and wrong order of buttons. The correct buttons show up when you switch to English language:

screenshot-03.png
third screenshot


As you can see, the buttons in the German locale are mixed up:

- Scan is Aktualisieren (Update)
- Update is Abbrechen (Cancel)
- Select None is Fortfahren (Proceed)
- Info is Danke (Thanks)

So, clicking on Aktualisieren (Update) will result in another scan for updated packages.

I was updating from two versions behind and on very first invocation AmiUpdate itself updated, resulting in this broken setup. Maybe when updating from the previous version this problem does not occur.

Just wanted to let you know... :-)

Ingo

Re: Updating on German Workbench does not work

PostPosted: Thu Dec 22, 2016 9:18 pm
by MichaelMerkel
ingoj wrote:Hi Hyperion!
screenshot-02.png



hi ingo.

see your second screenshot. there is an updated german locale file available - guess why :-)

regards...
michael

Re: Updating on German Workbench does not work

PostPosted: Thu Dec 22, 2016 9:27 pm
by ingoj
MichaelMerkel wrote:
ingoj wrote:Hi Hyperion!
screenshot-02.png


see your second screenshot. there is an updated german locale file available - guess why :-)


Sure, but it's difficult to install it that way with the broken locales in place. ;-)

Ingo

Re: Updating on German Workbench does not work

PostPosted: Fri Dec 23, 2016 1:15 am
by nbache
ingoj wrote:Sure, but it's difficult to install it that way with the broken locales in place. ;-)
You need to switch to English locale until you have both AmiUpdate and the translation(s) installed and in sync. Then you can switch back.

Best regards,

Niels