New X1000 and Linux install problems

AmigaOne X1000 platform specific issues related to Linux only.

Re: New X1000 and Linux install problems

Postby alfkil » Sat Mar 23, 2013 11:09 pm

Apparently I am not able to have the kernel recognize my SATA drives unless I specify "-nousb" on the CFE command line. Is there an explanation for this?

Also for some reason I seem to not be able to use my standard wired mac keybioard in linux. It works perfectly well with AmigaOS.
User avatar
alfkil
 
Posts: 42
Joined: Mon Oct 24, 2011 9:46 pm
Location: Denmark

Re: New X1000 and Linux install problems

Postby daz » Sun Mar 24, 2013 12:20 am

alfkil wrote:Apparently I am not able to have the kernel recognize my SATA drives unless I specify "-nousb" on the CFE command line. Is there an explanation for this?

Not at the moment, I will investigate.

Also for some reason I seem to not be able to use my standard wired mac keybioard in linux. It works perfectly well with AmigaOS.

Judging by what I've seen about Apple hardware it probably needs an additional option turning on in the kernel, I'm just not sure what, I couldn't see anything that seemed to fit. You could try googing the keyboard's name and 'linux' to see if anyone else has had this problem.

Regards
Darren
daz
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 299
Joined: Tue Dec 21, 2010 8:32 pm

Re: New X1000 and Linux install problems

Postby zzd10h » Sun Mar 24, 2013 1:38 am

For the keyboard, I have an iMac 2006 wired keyboard and it works well under MintPPC (with previous kernel 39 and actual 3.5.7)

It's true that it doesn't work under Ubuntu, it's OK during install but not in the first login screen (no mouse too)

Alfkil, what is your apple keyboard ?
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE
zzd10h
 
Posts: 544
Joined: Sun Sep 16, 2012 6:40 am
Location: France

Re: New X1000 and Linux install problems

Postby xeno74 » Sun Mar 24, 2013 10:04 pm

Does Ubuntu 12.04 have 3D acceleration with kernel 3.5.7?
http://www.amigalinux.org
http://www.supertuxkart-amiga.de

Running Linux on AmigaONEs can require some tinkering.
User avatar
xeno74
 
Posts: 3093
Joined: Fri Mar 23, 2012 8:58 am

Re: New X1000 and Linux install problems

Postby xeno74 » Sun Mar 24, 2013 10:55 pm

xeno74 wrote:Does Ubuntu 12.04 have 3D acceleration with kernel 3.5.7?


Yeah, it has :)

I've added my user to the group video. After that the 3D acceleration works :)

Image

Image
http://www.amigalinux.org
http://www.supertuxkart-amiga.de

Running Linux on AmigaONEs can require some tinkering.
User avatar
xeno74
 
Posts: 3093
Joined: Fri Mar 23, 2012 8:58 am

Re: New X1000 and Linux install problems

Postby alfkil » Tue Mar 26, 2013 3:22 am

Accidentally killed my mac keyboard yesterday with a mix of clumsiness, tipsy and a perfectly good glass of scoth... Wonder if my insurance covers "easy living"... :-/
User avatar
alfkil
 
Posts: 42
Joined: Mon Oct 24, 2011 9:46 pm
Location: Denmark

Re: New X1000 and Linux install problems

Postby trevordick » Thu Mar 28, 2013 9:56 pm

Don't know whether to laugh or cry for you? I've done something similar in the past.

Trevor
I'm just Breezin'
User avatar
trevordick
A-Eon Technology
A-Eon Technology
 
Posts: 1379
Joined: Mon Dec 20, 2010 2:28 pm

Re: New X1000 and Linux install problems

Postby nbache » Fri Mar 29, 2013 12:22 am

Oh well, no use crying over spilled scotch (or drunken Mac keyboards - hey, now you've got an excuse for misspellings, btw).

Anyway, it could have been much worse - what if the scotch had been spilled into the X1000? <shudder>

Best regards,

Niels
User avatar
nbache
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 1210
Joined: Mon Dec 20, 2010 8:25 pm
Location: Copenhagen, Denmark

Re: New X1000 and Linux install problems

Postby alfkil » Fri Mar 29, 2013 7:24 pm

@nbache

Are you implying, that I misspell a lot? Hrmf! ;)

Dried the drunken bastard off on the radiator, and now it seems to work again. Well, at least mostly...
User avatar
alfkil
 
Posts: 42
Joined: Mon Oct 24, 2011 9:46 pm
Location: Denmark

Re: New X1000 and Linux install problems

Postby nbache » Sat Mar 30, 2013 12:50 am

alfkil wrote:@nbache

Are you implying, that I misspell a lot? Hrmf! ;)
Not at all, wouldn't dream of it. :roll: Only that your drunken Mac keyboard might ... 8-)

Dried the drunken bastard off on the radiator, and now it seems to work again. Well, at least mostly...
All's well that ends well. Guess the "mostly" means it has a slight hangover?

Best regards,

Niels
User avatar
nbache
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 1210
Joined: Mon Dec 20, 2010 8:25 pm
Location: Copenhagen, Denmark

PreviousNext

Return to Platform: AmigaOne X1000 - Linux Only

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron