Ubuntu 13.04

AmigaOne X1000 platform specific issues related to Linux only.

Re: Ubuntu 13.04

Postby musa » Tue Apr 30, 2013 12:20 pm

trevordick wrote:Also very impressive. :-)

Since QEMU can emulate any CPU, has anyone tried to emulate a Classic Amiga CPU? OK redundant I know since OS has RuninUAE but ............;-)

:D
I have never seen a 68k software cpu.
to qemu. It is certainly possible if someone makes a 68 k cpu as plugin for qemu.
The speed in win 98 is very slow but usable for a few things.
It was installed on a debian wheezy system. qemu does not work so well on my ubuntu systems.
AmigaX1000
Follow me on twitter @basjoo_dk
User avatar
musa
 
Posts: 323
Joined: Tue Aug 23, 2011 8:58 pm

Re: Ubuntu 13.04

Postby zappa2009 » Tue Apr 30, 2013 7:54 pm

Nice Win98-Installation
Do you have a running Network inside Qemu on Win98 odr WinXP ?
I searching for a Driver for the QEmu-Networkcard.

I think my RadeonHD5450 and Ubuntu13.04 does not run. Still noscreens found.

Can You tell me which CD and How you boot into the Installation-Screen ?
I think Ubuntu needs a special initrd.gz ?
X1000 RadeonHD5450 4GB (2x2GB) DDR2-PC2-8500 Kingston HyperX 5-5-5-5-15 OS4.1.6 & Lubuntu13.04/mintppc11 with Kernel 3.8.7/3.9
User avatar
zappa2009
 
Posts: 230
Joined: Tue Jun 21, 2011 1:17 pm

Re: Ubuntu 13.04

Postby musa » Tue Apr 30, 2013 8:23 pm

zappa2009 wrote:Nice Win98-Installation
Do you have a running Network inside Qemu on Win98 odr WinXP ?
I searching for a Driver for the QEmu-Networkcard.

I think my RadeonHD5450 and Ubuntu13.04 does not run. Still noscreens found.

Can You tell me which CD and How you boot into the Installation-Screen ?
I think Ubuntu needs a special initrd.gz ?

Yes here is the ramdisk
http://ports.ubuntu.com/ubuntu-ports/di ... /initrd.gz
I took it into my debian install and put ramdisk and kernel into cf0:
then reboot
then ramdisk -z -addr=0x24000000 -fatfs cf0:initrd.gz
setenv bootargs "root=/dev/ramdisk"
boot -elf -noints -fatfs cf0:vmlinux-3.5.7 or what you have.

the after install i boot my debian and mount the disk with ubuntu.
I put the files from /etc/x11/xorg.conf.d (10-monitor.conf and 10-vsync.conf) to the same place on the ubuntu disk
I put the files from /etc/profile.d (radeon.sh) to the same place on the ubuntu disk

the first boot led me to a prompt and not a graphical login.
I did this: sudo apt-get install gnome and then sudo lightdm and logged into gnome without effects. Here I installed kde plasma desktop. logged out and in to kde. Remember to do your user a member of video and audio.
AmigaX1000
Follow me on twitter @basjoo_dk
User avatar
musa
 
Posts: 323
Joined: Tue Aug 23, 2011 8:58 pm

Re: Ubuntu 13.04

Postby musa » Tue Apr 30, 2013 8:51 pm

Here's a vido of ubuntu 12.10.
It's not the best quality. I have bad lighting for video recording.
What I want to show is the following
Blender has no problems with the mouse (have changed the screen mode)
There are youtube video in firefox (Plugin Flask-aid)
Gimp 2.8.2
Worker, a DOpus clone
Amiga theme
Full control of my HP all in one printer
Mount a amiga partition
3d cube desktop and other COMPIS effects.
http://www.youtube.com/watch?v=Y7PFPifVUmM&feature=youtu.be
AmigaX1000
Follow me on twitter @basjoo_dk
User avatar
musa
 
Posts: 323
Joined: Tue Aug 23, 2011 8:58 pm

Re: Ubuntu 13.04

Postby musa » Tue Apr 30, 2013 9:09 pm

Here's a vido of ubuntu 12.4
The video is better because it is recordet with desktop recording
12.04 work better than 12.10 but has more bugs than debian and Mint.
I will try to make a video of Ubuntu 13.04
http://www.youtube.com/watch?v=rcQovSJizBU&feature=youtu.be
AmigaX1000
Follow me on twitter @basjoo_dk
User avatar
musa
 
Posts: 323
Joined: Tue Aug 23, 2011 8:58 pm

Re: Ubuntu 13.04

Postby zappa2009 » Tue Apr 30, 2013 11:56 pm

I tried an fail.
Still no screens found.
With both Kernels 3.5.7 and 3.8.7

I think ubuntu cannot handle my RadeonHD5450 correctly.

Can i have your Xorg-files from xorg.conf.d and profile.d
Maybe this helps .
X1000 RadeonHD5450 4GB (2x2GB) DDR2-PC2-8500 Kingston HyperX 5-5-5-5-15 OS4.1.6 & Lubuntu13.04/mintppc11 with Kernel 3.8.7/3.9
User avatar
zappa2009
 
Posts: 230
Joined: Tue Jun 21, 2011 1:17 pm

Re: Ubuntu 13.04

Postby musa » Wed May 01, 2013 12:07 am

zappa2009 wrote:I tried an fail.
Still no screens found.
With both Kernels 3.5.7 and 3.8.7

I think ubuntu cannot handle my RadeonHD5450 correctly.

Can i have your Xorg-files from xorg.conf.d and profile.d
Maybe this helps .

Of course, but how?
Can you pm me your email address?
The files are not large.
AmigaX1000
Follow me on twitter @basjoo_dk
User avatar
musa
 
Posts: 323
Joined: Tue Aug 23, 2011 8:58 pm

Re: Ubuntu 13.04

Postby zappa2009 » Wed May 01, 2013 5:33 pm

Good News.
With your Xorg-Files I boot into a Graphical Login.
Select my User and type my Password and klick LogIN.
Than noting else do.
My User is in Audio & Video Group.

I try a Clean Intall and do this again.
X1000 RadeonHD5450 4GB (2x2GB) DDR2-PC2-8500 Kingston HyperX 5-5-5-5-15 OS4.1.6 & Lubuntu13.04/mintppc11 with Kernel 3.8.7/3.9
User avatar
zappa2009
 
Posts: 230
Joined: Tue Jun 21, 2011 1:17 pm

Re: Ubuntu 13.04

Postby musa » Wed May 01, 2013 5:41 pm

The same thing happens to me at the last install.
I stand in the login but can not login.
The test later with a new install.
AmigaX1000
Follow me on twitter @basjoo_dk
User avatar
musa
 
Posts: 323
Joined: Tue Aug 23, 2011 8:58 pm

Re: Ubuntu 13.04

Postby zappa2009 » Wed May 01, 2013 7:18 pm

This tell me groups on LinuxMint13 (Based on Ubuntu 12.04 on my x86 MacBook)

groups rg
rg : rg adm lp uucp dialout sudo lpadmin sambashare

I think this could be usefull for You too.
X1000 RadeonHD5450 4GB (2x2GB) DDR2-PC2-8500 Kingston HyperX 5-5-5-5-15 OS4.1.6 & Lubuntu13.04/mintppc11 with Kernel 3.8.7/3.9
User avatar
zappa2009
 
Posts: 230
Joined: Tue Jun 21, 2011 1:17 pm

PreviousNext

Return to Platform: AmigaOne X1000 - Linux Only

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests