SOLVED: Ubuntu 12.04 LTS : kernel boot problem

AmigaOne X1000 platform specific issues related to Linux only.

SOLVED: Ubuntu 12.04 LTS : kernel boot problem

Postby zzd10h » Sat Feb 22, 2014 3:17 pm

Hello,
I have installed the 12.04 LTS yesterday evening with the kernel 3.10.15 on a CF without problem.
I have only 1 harddrive with both AmigaOS and LinuxPPC (I have replaced MintPPC by Ubuntu 12.04 LTS)

Boot from HD was OK until this morning.

This morning I installed the 256 Ubuntu updates and now I'm unable to boot on my Linux partition.

Here are my CFE settings

bootargs=root=/dev/sda4
MENU_2_LABEL=Ubuntu 12.04 LTS
MENU_2_COMMAND=boot -elf -noints -fatfs cf0:vmlinux-3.10.15

First, I had CFE error messages

"ran off of fat chain !"
"fat entries should be > -2"

I thought that I corrupted the kernel files on my CF therefore I redownloaded them.

And now, I have "not a elf file" when I try to boot on "cf0:vmlinux-3.10.15" or "cf0:vmlinux-3.10.15-ubuntu" or even on the unstable "cf0:vmlinux-3.12"

Of course all these files are in the root of my CF0:

Is somebody know if it could be the updates who kills my Linux setup ?

Thank you for help.
Guillaume
Last edited by zzd10h on Sat Feb 22, 2014 5:41 pm, edited 1 time in total.
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE
zzd10h
 
Posts: 545
Joined: Sun Sep 16, 2012 6:40 am
Location: France

Re: Ubuntu 12.04 LTS : kernel boot problem

Postby gazelle » Sat Feb 22, 2014 3:27 pm

You are using the wrong filesystem (maybe FAT32 instead od FAT16) on your cf card.
User avatar
gazelle
 
Posts: 102
Joined: Sun Mar 04, 2012 1:49 pm
Location: Frohnleiten, Austria

Re: Ubuntu 12.04 LTS : kernel boot problem

Postby zzd10h » Sat Feb 22, 2014 3:31 pm

Thank you Gazelle but it's well in FAT.

I didn't reformat my CF and it worked for months (with MintPPC) and yesterday (with Ubuntu LTS)...
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE
zzd10h
 
Posts: 545
Joined: Sun Sep 16, 2012 6:40 am
Location: France

Re: Ubuntu 12.04 LTS : kernel boot problem

Postby gazelle » Sat Feb 22, 2014 3:42 pm

But you did copy something onto the cf card?

I had the same with my usb-stick. It worked well but suddenly it stopped working after I copied a new kernel onto it. This must have triggerd something cfe didn't like. After reformating the stick with FAT16 it started working again.
User avatar
gazelle
 
Posts: 102
Joined: Sun Mar 04, 2012 1:49 pm
Location: Frohnleiten, Austria

SOLVED: Ubuntu 12.04 LTS : kernel boot problem

Postby zzd10h » Sat Feb 22, 2014 5:40 pm

Right Gazelle, I copied some files on it before it fails.

I just reformated my CF and now it works !

Thank you very much.
http://apps.amistore.net/zTools
X1000 - AmigaOS 4.1.6 / 4.1 FE
zzd10h
 
Posts: 545
Joined: Sun Sep 16, 2012 6:40 am
Location: France


Return to Platform: AmigaOne X1000 - Linux Only

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests