Kernel Generic-HID Device-my case [Solved]

AmigaOne X1000 platform specific issues related to Linux only.

Kernel Generic-HID Device-my case [Solved]

Postby jdupuis » Sun Apr 24, 2016 4:25 am

Hi,

Changed my keyboard to a different model on my X1000. When Kernel 4.1.20 boots I see "Generic-HID .....Device has no listeners, quitting." It's no big deal because all is working fine. Just wondering if it is something to just ignore or do I need to change something.

Cheers!!
Last edited by jdupuis on Thu May 05, 2016 2:10 am, edited 1 time in total.
C= A500 2 megs RAM with A590 w/40 MB SCSI HD and Workbench 1.3
C= A3000 25 MHz with Workbench 3.1
AmigaOne X1000 4 GB RAM, XFX Radeon HD 6670 1GB GDDR5 GPU and AmigaOS 4.1 FE/Ubuntu 12.04.5 LTS/Ubuntu Mate 16.04 LTS
Sam460ex 2GB DDR2 800 MHz RAM, XFX Radeon HD 5450 2GB GDDR3 GPU, 3114 SATA Raid, ENVY24HT sound card and AmigaOS 4.1 FE
User avatar
jdupuis
 
Posts: 223
Joined: Sat May 09, 2015 8:19 am
Location: Baton Rouge, Louisiana USA

Re: Kernel Generic-HID Device

Postby xeno74 » Sun Apr 24, 2016 1:04 pm

jdupuis wrote:Hi,

Changed my keyboard to a different model on my X1000. When Kernel 4.1.20 boots I see "Generic-HID .....Device has no listeners, quitting." It's no big deal because all is working fine. Just wondering if it is something to just ignore or do I need to change something.

Cheers!!


Thank you for the info. What do you think about the following Thread?

Link: https://forums.gentoo.org/viewtopic-p-7236122.html
http://www.amigalinux.org
http://www.supertuxkart-amiga.de

Running Linux on AmigaONEs can require some tinkering.
User avatar
xeno74
 
Posts: 3942
Joined: Fri Mar 23, 2012 8:58 am

Re: Kernel Generic-HID Device

Postby jdupuis » Sun Apr 24, 2016 6:44 pm

xeno74 wrote:
jdupuis wrote:Hi,

Changed my keyboard to a different model on my X1000. When Kernel 4.1.20 boots I see "Generic-HID .....Device has no listeners, quitting." It's no big deal because all is working fine. Just wondering if it is something to just ignore or do I need to change something.

Cheers!!


Thank you for the info. What do you think about the following Thread?

Link: https://forums.gentoo.org/viewtopic-p-7236122.html


Hi Christian,

That Thread looks like it. So what I did was just simply change the X1000 keyboard to a Ducky Shine 4 USB 2.0. I have the Dip Switch set on the keyboard to swap the Windows and Alt keys. Booted up the Kernel and got this message but everything works.
I have never been the brightest with the Linux Terminal. I'm a smart feller but not when it comes to Compiling and Recompiling and making settings change in the Kernel or System with the Terminal. I may need your guidance on this matter. Otherwise, I am enjoying the efforts of you and all with the "Updated" Mate 16.04. Of course, Ubuntu 12.04 as well. My system is stable.

Cheers!!

John
C= A500 2 megs RAM with A590 w/40 MB SCSI HD and Workbench 1.3
C= A3000 25 MHz with Workbench 3.1
AmigaOne X1000 4 GB RAM, XFX Radeon HD 6670 1GB GDDR5 GPU and AmigaOS 4.1 FE/Ubuntu 12.04.5 LTS/Ubuntu Mate 16.04 LTS
Sam460ex 2GB DDR2 800 MHz RAM, XFX Radeon HD 5450 2GB GDDR3 GPU, 3114 SATA Raid, ENVY24HT sound card and AmigaOS 4.1 FE
User avatar
jdupuis
 
Posts: 223
Joined: Sat May 09, 2015 8:19 am
Location: Baton Rouge, Louisiana USA

Re: Kernel Generic-HID Device-my case [Solved]

Postby jdupuis » Thu May 05, 2016 2:22 am

Hi all,

The Ducky Shine 4 keyboard has Dip Switches. By default it comes with the N-Key Rollover Mode (NKRO) enabled. Switch this Dip Switch Off for 6-Key Rollover Mode (6KRO).
6KRO Mode is more compatible with KVM or operating systems that do not support N-Key Rollover (NKRO). This took care of my Generic HID has no listeners fault! ;)
Note to those that have a gaming keyboard with this type of setting.
You may get a System Fault window on 16.04 desktop after boot. Follow through with sending the error report and it goes away.

Cheers!

John
C= A500 2 megs RAM with A590 w/40 MB SCSI HD and Workbench 1.3
C= A3000 25 MHz with Workbench 3.1
AmigaOne X1000 4 GB RAM, XFX Radeon HD 6670 1GB GDDR5 GPU and AmigaOS 4.1 FE/Ubuntu 12.04.5 LTS/Ubuntu Mate 16.04 LTS
Sam460ex 2GB DDR2 800 MHz RAM, XFX Radeon HD 5450 2GB GDDR3 GPU, 3114 SATA Raid, ENVY24HT sound card and AmigaOS 4.1 FE
User avatar
jdupuis
 
Posts: 223
Joined: Sat May 09, 2015 8:19 am
Location: Baton Rouge, Louisiana USA


Return to Platform: AmigaOne X1000 - Linux Only

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests