Lost menus

AmigaOne X1000 platform specific issues related to Linux only.

Lost menus

Postby kilaueabart » Wed Jun 22, 2016 2:53 am

Until yesterday, my MATE desktop had the names of three menus at the top left, between a little Ubuntu logo and the Firefox icon, reading "Applications Places System." Yesterday they disappeared.

I didn't use "Places" much, but I waas missing "Applications" and "System." Well, apparently I have managed to get the two of the menu contents back in a way, with a double circle and an arrow head with "Menu" to the right. And I managed to "Applications" and "Systems" combined in a single menu called "Main Menu" marked with a variation of the Ubuntu logo, so no problem, but I remain surprised. What in the world led to this? Did I do something dumb?
User avatar
kilaueabart
 
Posts: 520
Joined: Mon Mar 05, 2012 3:36 am

Re: Lost menus

Postby xeno74 » Wed Jun 22, 2016 10:21 am

kilaueabart wrote:Until yesterday, my MATE desktop had the names of three menus at the top left, between a little Ubuntu logo and the Firefox icon, reading "Applications Places System." Yesterday they disappeared.

I didn't use "Places" much, but I waas missing "Applications" and "System." Well, apparently I have managed to get the two of the menu contents back in a way, with a double circle and an arrow head with "Menu" to the right. And I managed to "Applications" and "Systems" combined in a single menu called "Main Menu" marked with a variation of the Ubuntu logo, so no problem, but I remain surprised. What in the world led to this? Did I do something dumb?


Kilaueabart,

I don't know what happened. You could also try MATE Tweak to get the menus back.

Cheers,

Christian
http://www.amigalinux.org
http://www.supertuxkart-amiga.de

Running Linux on AmigaONEs can require some tinkering.
User avatar
xeno74
 
Posts: 3954
Joined: Fri Mar 23, 2012 8:58 am

Re: Lost menus

Postby kilaueabart » Fri Jun 24, 2016 12:14 am

xeno74 wrote:
kilaueabart wrote:.... You could also try MATE Tweak to get the menus back.

Thanks. Another case of computer being weird. "Applications," "Places," and "System" were all checked in Tweak. But I unchecked them, and then checked them again, and those words suddenly reappeared between the menu icon and and Firefox, upper left corner. Some other icons that had been there to the right of Firefox before I Tweaked, namely Scribus, Thunderbird Mail, and one other, disappeared and haven't come back. No big deal.
User avatar
kilaueabart
 
Posts: 520
Joined: Mon Mar 05, 2012 3:36 am

Re: Lost menus

Postby xeno74 » Fri Jun 24, 2016 8:31 am

kilaueabart wrote:
xeno74 wrote:
kilaueabart wrote:.... You could also try MATE Tweak to get the menus back.

Thanks. Another case of computer being weird. "Applications," "Places," and "System" were all checked in Tweak. But I unchecked them, and then checked them again, and those words suddenly reappeared between the menu icon and and Firefox, upper left corner. Some other icons that had been there to the right of Firefox before I Tweaked, namely Scribus, Thunderbird Mail, and one other, disappeared and haven't come back. No big deal.


Thanks for the hint. MATE Tweak can reset the menus to default but it removes the own icons and menus.
http://www.amigalinux.org
http://www.supertuxkart-amiga.de

Running Linux on AmigaONEs can require some tinkering.
User avatar
xeno74
 
Posts: 3954
Joined: Fri Mar 23, 2012 8:58 am


Return to Platform: AmigaOne X1000 - Linux Only

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests