openSUSE 13.1

Linux only discussion for the AmigaOne 500 and Sam series

openSUSE 13.1

Postby xeno74 » Sun Apr 13, 2014 9:23 pm

openSUSE_13.1_kernel_3.14_Sam440ep-Flex.jpg


Hi,

I've decompressed the X1000 version of the openSUSE 13.1 archive file on my Sam440ep Flex. And then I have copied the Sam kernel 3.14 modules directory to the openSUSE partition. And it boots and works. :-) But there are 2 main problems. I can't configure the network device and X11 has wrong colors. The screenshot above has the right colors. That's strange.
http://www.amigalinux.org
http://www.supertuxkart-amiga.de

Running Linux on AmigaONEs can require some tinkering.
User avatar
xeno74
 
Posts: 3773
Joined: Fri Mar 23, 2012 8:58 am

Re: openSUSE 13.1

Postby Spectre660 » Mon Apr 14, 2014 1:58 pm

Nice.
Try the following xorg.conf. This is the original Debian one on Acube's CD that I have used for all my installations.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/542 ... .conf-flex

What does your /etc/network/interfaces look like ?
Spectre660
 
Posts: 1462
Joined: Sat Jun 18, 2011 3:16 pm
Location: Montserrat

Re: openSUSE 13.1

Postby xeno74 » Tue Apr 15, 2014 5:56 am

Spectre660 wrote:Nice.
Try the following xorg.conf. This is the original Debian one on Acube's CD that I have used for all my installations.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/542 ... .conf-flex

What does your /etc/network/interfaces look like ?


Thank you. I'll try it in the evening.
http://www.amigalinux.org
http://www.supertuxkart-amiga.de

Running Linux on AmigaONEs can require some tinkering.
User avatar
xeno74
 
Posts: 3773
Joined: Fri Mar 23, 2012 8:58 am

Re: openSUSE 13.1

Postby xeno74 » Wed Apr 16, 2014 9:36 am

Spectre660 wrote:Nice.
Try the following xorg.conf. This is the original Debian one on Acube's CD that I have used for all my installations.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/542 ... .conf-flex

What does your /etc/network/interfaces look like ?


Unfortunately, this xorg.conf doesn't solve the problem with the wrong colors. I've tested it with the kernel 3.14.

The directory /etc/network/interfaces doesn't exist. There is a directory /etc/sysconfig/network. YaST doesn't recognise a network device on my Sam440ep Flex. The command "dhcpcd eth1" works. :-)
http://www.amigalinux.org
http://www.supertuxkart-amiga.de

Running Linux on AmigaONEs can require some tinkering.
User avatar
xeno74
 
Posts: 3773
Joined: Fri Mar 23, 2012 8:58 am

Re: openSUSE 13.1

Postby xeno74 » Wed Apr 16, 2014 10:02 am

openSUSE_13.1_kernel_3.14_Sam440ep-Flex-2.jpg
http://www.amigalinux.org
http://www.supertuxkart-amiga.de

Running Linux on AmigaONEs can require some tinkering.
User avatar
xeno74
 
Posts: 3773
Joined: Fri Mar 23, 2012 8:58 am


Return to Platform: AmigaOne 500 and Sam series - Linux Only

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests