Odyssey - YouTube - Offline Movies - system freezes

AmigaOne X5000 platform specific issues.

Re: Odyssey - YouTube - Offline Movies - system freezes

Postby Spectre660 » Sun Aug 13, 2017 5:31 pm

To test the stability of your sound card play a video with sound and simultaneous load a web page with a browser such as Odyssey .
Your system will freeze if there is a problem.
For PCI sound cards is seems best to use the first PCI slot (the one closest to the last PCIex1 slot)
Spectre660
 
Posts: 1344
Joined: Sat Jun 18, 2011 3:16 pm
Location: Montserrat

Re: Odyssey - YouTube - Offline Movies - system freezes

Postby xenic » Mon Aug 14, 2017 6:47 pm

Spectre660 wrote:To test the stability of your sound card play a video with sound and simultaneous load a web page with a browser such as Odyssey .
Your system will freeze if there is a problem.
For PCI sound cards is seems best to use the first PCI slot (the one closest to the last PCIex1 slot)

It looks like TuneNet is an indicator too. If you use Odyssey while TuneNet is playing, TuneNet eventually freezes. TuneNet never lasted longer that 30 minutes when playing Internet radio while browsing. Switching from a CMI8738 card to an old SBLive card fixed the problem for me.
AmigaOne X1000 with 2GB memory - OS4.1 FE
xenic
 
Posts: 1047
Joined: Sun Jun 19, 2011 1:06 am

Re: Odyssey - YouTube - Offline Movies - system freezes

Postby icbrkr » Sun Sep 03, 2017 7:49 pm

After reading this thread, I need to ask -

What card do I buy?

My SB128 PCI card is detected but doesn't work properly.

I bought what I thought was a Rev 3 ASM1083 card but it ends in 1B1 and crashes.

My SIIG card works for a little while and crashes.

Can someone give a definitive, this card <here> works so I can buy the right thing?
icbrkr
 
Posts: 17
Joined: Wed Aug 02, 2017 5:57 pm

Re: Odyssey - YouTube - Offline Movies - system freezes

Postby Spectre660 » Sun Sep 03, 2017 9:08 pm

@ icbrkr

No guarantees on any model CMI card working.
The Pciex1 Envyht24 cards that work with the Sam460ex seem to be the best pciex1 option for the X5000 and AmigaOS4.1.
They dont work consistently under Linux though.

https://www.amedia-computer.com/en/comp ... ofile.html
Spectre660
 
Posts: 1344
Joined: Sat Jun 18, 2011 3:16 pm
Location: Montserrat

Re: Odyssey - YouTube - Offline Movies - system freezes

Postby icbrkr » Mon Sep 04, 2017 12:19 am

You wouldn't happen to know another place to purchase this, would you? They're showing me shipping to the US as 48(!) Euros.
icbrkr
 
Posts: 17
Joined: Wed Aug 02, 2017 5:57 pm

Re: Odyssey - YouTube - Offline Movies - system freezes

Postby Spectre660 » Mon Sep 04, 2017 1:22 am

Unfortunately they are kind of scarce .

icbrkr wrote:You wouldn't happen to know another place to purchase this, would you? They're showing me shipping to the US as 48(!) Euros.
Spectre660
 
Posts: 1344
Joined: Sat Jun 18, 2011 3:16 pm
Location: Montserrat

Re: Odyssey - YouTube - Offline Movies - system freezes

Postby Spectre660 » Wed Sep 13, 2017 3:18 pm

This CMI8738 model card is working for me under AmigaOS 4.1 (Issues with Linux)

eDio SC3400D 4-Channel 3D Live Theater PCI Sound Card
https://www.amazon.com/eDio-SC3400D-4-C ... B00H29S3HE
Spectre660
 
Posts: 1344
Joined: Sat Jun 18, 2011 3:16 pm
Location: Montserrat

Re: Odyssey - YouTube - Offline Movies - system freezes

Postby xenic » Wed Sep 13, 2017 7:27 pm

icbrkr wrote:After reading this thread, I need to ask -
My SB128 PCI card is detected but doesn't work properly.

I'm using an old SBLive card (0220) that I bought used for $8 with free shipping at ebay. Neither the CMI8738 card that came with my X5000 or the 2 others I bought work properly on my X5000.
AmigaOne X1000 with 2GB memory - OS4.1 FE
xenic
 
Posts: 1047
Joined: Sun Jun 19, 2011 1:06 am

Re: Odyssey - YouTube - Offline Movies - system freezes

Postby Spectre660 » Wed Sep 13, 2017 7:34 pm

@xenic

I notice that my CMI8738 is listed as a 4 Channel card .
Others are listed as either as 5.1 or 6 channel .
Spectre660
 
Posts: 1344
Joined: Sat Jun 18, 2011 3:16 pm
Location: Montserrat

Re: Odyssey - YouTube - Offline Movies - system freezes

Postby Acill » Thu Sep 14, 2017 3:24 pm

I have a SIIG PCI that mine came with and have audio lock ups or the sound will just go away. This happens regularly if I play any mp3 or Tunein (From the enhancer plus 1.3 pack) or even youtube videos. I've also ordered a used SBLive card (0220) model from eBay for $8 shipped, hope it solves my issues too. Its getting very frustrating to see a $2k machine act this way.
Acill
 
Posts: 13
Joined: Fri Jan 01, 2016 6:27 pm

PreviousNext

Return to Platform: AmigaOne X5000

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest