AMIGA X5000, Internet Issues

AmigaOne X5000 platform specific issues.

AMIGA X5000, Internet Issues

Postby marley » Mon Feb 27, 2017 8:15 am

I have tried just about everything to get online, and had no luck!, internet wizard etc.. so now I'm beginning to think its the PCI Ethernet Card, can anybody recommend a decent card which will work with the X5000??
The card I am using now is RTL 8139 I have also tried a different card ETH3COM neither work,
not shore where to go from here.. my internet connection is Fibre Broadband and is fast if that helps


any body got any ideas??
marley
 
Posts: 20
Joined: Sat Feb 25, 2017 1:24 pm

Re: AMIGA X5000, Internet Issues

Postby tonyw » Mon Feb 27, 2017 10:58 am

Why start another thread?

I suggest you take a deep breath, relax and start again with the assumption that you have made a mistake in trying to set it up.

Not only have hundreds before you done it painlessly, but they have used the same tools and parts as you.

The RTL 8139 works just fine, so does the 8169. It's far more likely that you have connected it wrongly or used the Wizard wrongly.

Javier spelled it all out for you in the previous thread. Read what he wrote, slowly, and do it again, slowly, making sure to do every step.
cheers
tony
User avatar
tonyw
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
 
Posts: 1207
Joined: Wed Mar 09, 2011 2:36 pm
Location: Sydney, Australia

Re: AMIGA X5000, Internet Issues

Postby marley » Mon Feb 27, 2017 9:07 pm

Thank You your help tony..

we started a new topic because this is just internet topic
, the other topic is sound and internet, we have figured that out now, my friend and myself are
new to AMIGA OS 4.1, we are working together to try to sort it out has two heads are better then one, its been 30 years since we have had Amiga's and
we have come back to have another go so were finding our way around,each day we learn a little more so bare with us, like
to say thanks
to you for your help so far and and are sorry to upset you in starting off another link about our internet issues
however
When trying to install
Ranger we had a Guru Mediation, tried again and same happened..


Regards
marley
 
Posts: 20
Joined: Sat Feb 25, 2017 1:24 pm

Re: AMIGA X5000, Internet Issues

Postby tonyw » Tue Feb 28, 2017 12:54 am

Please don't apologise, my friend, it is I who should apologise to you for being rude.

Proper reply in the old thread.
cheers
tony
User avatar
tonyw
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
 
Posts: 1207
Joined: Wed Mar 09, 2011 2:36 pm
Location: Sydney, Australia


Return to Platform: AmigaOne X5000

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron