AmiDVD 1.51 & X5000 to burn .ISO

AmigaOne X5000 platform specific issues.

AmiDVD 1.51 & X5000 to burn .ISO

Postby amigasociety » Tue Mar 07, 2017 3:40 am

Anyone have AmiDVD 1.51 and X5000 successfully burn .ISO?

Mine acts strange.

LG DVD/CD unit as installed by Amiga on The Lake

Launch AmiDVD and I get some immediate errors in a window.

SCSI command 46 00 00 00 00 00 00 10 00 00 failed
sense: 70 00 05 00 00 00 00 0a 00 00 00 00 20 00 00 00 00 00
SCSI command 5a 00 2a 00 00 00 00 00 64 00 failed
sense: 70 00 05 00 00 00 00 0a 00 00 00 00 20 00 00 00 00 00

After that the AmiDVD app opens but in Tab 3 it does not see my DVD unit so I can't select it to burn the .ISO too.

If I insert a already written to CD it then populates with the p5020sata.device but that won't do my any good as I want to insert a blank CD or DVD so I can burn the .ISO to it.

It is as if AmiDVD can't see blank media. I tried two different brand CDRW and one DVDr. Neither will get AmiDVD to popup thep5020sata.device in Tab 3.

So with AmiDVD launched I remove the readable media that had data on it and when done, the console window starts reporting error after error and will not stop, I insert a blank media, no change. I close the error window and it immediatley reappears showing errors, so I quit AmiDVD.

I then try to relaunch AmiDVD and get a new error window "could not open device" and AmiDVD will not longer launch.

Anyone else have these issues?

Appears AmiDVD as per installed from Amiga OS 4.1FE for X5K has issues.

I may try downloading the older 2008 version from OS4Depot to see what happens.
TJ
Happy owner of several Amiga systems including:

AmigaOne X5000
Amiga A1222 Tabor
User avatar
amigasociety
 
Posts: 289
Joined: Thu Feb 02, 2012 8:09 pm
Location: Northern California

Re: AmiDVD 1.51 & X5000 to burn .ISO

Postby Raziel » Tue Mar 07, 2017 9:29 am

SCSI Error Codes

Your first error is that it can't read the configuraton (46) - go figure
Your second error is MODE SENSE(10) - whatever that means

I still use 1.49 and the only thing i got in tooltypes is "DRIVE=CD0", maybe worth a try.

Do you have a chance to try another dvd drive, might be the hardware?
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr. John Zoidberg
User avatar
Raziel
 
Posts: 770
Joined: Sat Jun 18, 2011 5:00 pm
Location: A haunted Castle somewhere in the Bavarian Mountains

Re: AmiDVD 1.51 & X5000 to burn .ISO

Postby daz » Tue Mar 07, 2017 12:18 pm

amigasociety wrote:Anyone have AmiDVD 1.51 and X5000 successfully burn .ISO?

Mine acts strange.

LG DVD/CD unit as installed by Amiga on The Lake

Launch AmiDVD and I get some immediate errors in a window.

SCSI command 46 00 00 00 00 00 00 10 00 00 failed
sense: 70 00 05 00 00 00 00 0a 00 00 00 00 20 00 00 00 00 00
SCSI command 5a 00 2a 00 00 00 00 00 64 00 failed
sense: 70 00 05 00 00 00 00 0a 00 00 00 00 20 00 00 00 00 00

After that the AmiDVD app opens but in Tab 3 it does not see my DVD unit so I can't select it to burn the .ISO too.

If I insert a already written to CD it then populates with the p5020sata.device but that won't do my any good as I want to insert a blank CD or DVD so I can burn the .ISO to it.


Burning a CD/DVD needs a driver with working ATAPI command set, p5020sata.device is not finished yet, so you will probably run into problems.

If you really need to burn CD/DVD's you might have success adding a SII3112 card and attaching your DVD drive to that for now.

OS4.1 for the X5000 is still in beta remember.

Hope this helps
Darren
daz
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 299
Joined: Tue Dec 21, 2010 8:32 pm

Re: AmiDVD 1.51 & X5000 to burn .ISO

Postby amigasociety » Tue Mar 07, 2017 7:37 pm

daz wrote:
Burning a CD/DVD needs a driver with working ATAPI command set, p5020sata.device is not finished yet, so you will probably run into problems.

If you really need to burn CD/DVD's you might have success adding a SII3112 card and attaching your DVD drive to that for now.

OS4.1 for the X5000 is still in beta remember.

Hope this helps
Darren


Thanks.

I just burned from my loonix box instead but now that I know it is the driver, I will wait until future to try again on X5K.

TJ
Happy owner of several Amiga systems including:

AmigaOne X5000
Amiga A1222 Tabor
User avatar
amigasociety
 
Posts: 289
Joined: Thu Feb 02, 2012 8:09 pm
Location: Northern California

Re: AmiDVD 1.51 & X5000 to burn .ISO

Postby daveyw » Tue Apr 25, 2017 1:06 am

amigasociety wrote:
Anyone else have these issues?

Appears AmiDVD as per installed from Amiga OS 4.1FE for X5K has issues.

I may try downloading the older 2008 version from OS4Depot to see what happens.
TJ


I am using the OS4Depot version on my A1XE and also have SCSI error window open whenever I launch the program.

SCSI command 00 00 00 00 00 00 failed
sense: 71 00 02 00 00 00 00 0a 00 00 00 00 3a 01 00 00 00 00
SCSI command 00 00 00 00 00 00 failed

It's done that ever since I switched from pata to sata.

But it still works - just burnt an ubuntu x86 iso that I used to install on a Win7 laptop.
User avatar
daveyw
 
Posts: 146
Joined: Mon Sep 12, 2011 8:44 pm


Return to Platform: AmigaOne X5000

Who is online

Users browsing this forum: daveyw, eliyahu and 3 guests