Left out icons won't stay Left out

AmigaOne X5000 platform specific issues.

Left out icons won't stay Left out

Postby tbreeden » Fri Mar 10, 2017 12:08 am

My new X5000 is working well, but I have a small, but irritating, problem I'm ready to tackle now:

Icons I leave out on Workbench eventually disappear from WB on their own.
eg. If I leave out 5 icons, they stay out the whole session, but after the next boot
a couple will be gone. Another boot and another will be gone. Eventually they will all
be back where they came from.

Seems there must be something I've misconfigured on the system, but I've not found it yet.

Using the icons works well from the WB during the session with no
glitches. Project, tools, drawers all have the same behaviour.

Does not matter if I've dropped them on the WB and snapshotted them there
or have explicitly RB selected "Leave out" to get them to move to WB.

Anyone see anything like this?

Tom
User avatar
tbreeden
 
Posts: 75
Joined: Sat Jun 18, 2011 1:57 am
Location: Charlottesville, VA, USA

Re: Left out icons won't stay Left out

Postby broadblues » Fri Mar 10, 2017 2:31 pm

Check the .backdrop file on your various hardisk partitions, this is where the list of left out icons is stored.

Very ocasionally I've seen that file get corrupted, so only the first few icons are found and left out.

Delete the file and releave out all your icons , then seen if that works. If there is consistant problem there could be a bug to be inestigated in more detail.
User avatar
broadblues
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
 
Posts: 453
Joined: Sat Jun 18, 2011 3:40 am
Location: Portsmouth, UK

Re: Left out icons won't stay Left out

Postby Rigo » Fri Mar 10, 2017 3:42 pm

If the left-out icons are on a JXFS partition, bear in mind they are read-only under FE.

Simon
User avatar
Rigo
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
 
Posts: 323
Joined: Mon Jan 17, 2011 10:42 pm

Re: Left out icons won't stay Left out

Postby tbreeden » Sat Mar 11, 2017 3:35 am

broadblues » Fri Mar 10, 2017 8:31 am
Check the .backdrop file on your various hardisk partitions, this is where the list of left out icons is stored. ...
Delete the file and releave out all your icons , then seen if that works.

After deleting and re-leaving things seem better behaved.
Before deleting, one of the files somehow had duplicate lines in it, but nothing worse.

Rigo » Fri Mar 10, 2017 9:42 am
If the left-out icons are on a JXFS partition, bear in mind they are read-only under FE.

All partitions are NGFileSys. I thought maybe it was caching longer and reboots might be leaving
data unwritten (Odyssey under heavy usage). However I can't cause it with the very immediate
power down from the X5000 power button. Funny though that "reboot sync" always puts up
error popups.

Thanks

Tom
User avatar
tbreeden
 
Posts: 75
Joined: Sat Jun 18, 2011 1:57 am
Location: Charlottesville, VA, USA


Return to Platform: AmigaOne X5000

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron