Left out icons disappear

AmigaOne X5000 platform specific issues.

Re: Left out icons disappear

Postby tonyw » Fri Oct 13, 2017 12:39 am

Thanks, but the corrupted contents of the file can't give me any useful information.

You still haven't answered either of the two questions:
1) Does the problem happen using FFS or SFS as the file system?
2) Does the problem happen if you don't use "Workbench Explorer", but genuine OS4 components?

Unless the problem happens using genuine OS4 components and NGFS, but not FFS or SFS, then I don't believe there is a problem in NGFS.
cheers
tony
User avatar
tonyw
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
 
Posts: 1260
Joined: Wed Mar 09, 2011 2:36 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Left out icons disappear

Postby xenic » Fri Oct 13, 2017 4:53 pm

tonyw wrote:Thanks, but the corrupted contents of the file can't give me any useful information.

You still haven't answered either of the two questions:
1) Does the problem happen using FFS or SFS as the file system?
2) Does the problem happen if you don't use "Workbench Explorer", but genuine OS4 components?

Unless the problem happens using genuine OS4 components and NGFS, but not FFS or SFS, then I don't believe there is a problem in NGFS.

I tried a number of times to reproduce the problem with my current NGFS and could not. Then I tried NGFS v54.34 and managed to reproduce the issue one time. The problem is that the one time I could reproduce it was when I had a system freeze caused by opening another screen/application and was forced to hit the reset button. When my system booted to Workbench after hitting reset, the left-out files were not on Workbench. I checked the .backdrop file (which had become binary) with the Dopus4 Hex reader and it only contained the drawer name in the middle of some binary data.

Because I don't know if the corruption of the .backdrop file was due to a particular version of NGFS and I can't reliably reproduce the problem, I can only confirm that it is possible for the .backdrop to get corrupted. Sorry I can't be of more help with this.
AmigaOne X1000 with 2GB memory - OS4.1 FE
xenic
 
Posts: 1054
Joined: Sun Jun 19, 2011 1:06 am

Re: Left out icons disappear

Postby Radek » Fri Oct 13, 2017 9:59 pm

tonyw wrote:2) Does the problem happen if you don't use "Workbench Explorer", but genuine OS4 components?
That is certainly not WE's fault because i didn't want to use it at all to make sure it won't mess up things again.
I only used it to check .backdrop file after crash and when i noticed icons are gone. I'm not sure if that will be of any help
to you but when i try to list Sys:Fonts/ WE is always crashing. It's probably WE's bug not filesystem's, but maybe it's worth checking.

I didn't try with SFS and FFS partitions, I will drop some files from those and when i will get next crash I'll report back
the outcome.
User avatar
Radek
 
Posts: 63
Joined: Sun Jan 12, 2014 2:46 pm
Location: Surrey/UK

Previous

Return to Platform: AmigaOne X5000

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests