Skip UBoot animation?

AmigaOne X5000 platform specific issues.

Skip UBoot animation?

Postby xenic » Mon Oct 09, 2017 5:49 pm

My X5000 boot time from the time the X5000 UBoot screen is displayed to Workbench screen open is 75 seconds. If I press the space bar as soon as the UBoot animation starts and start AmigaOS from the UBoot menus, the boot time is 45 to 50 seconds. Is there a way (like a UBoot setting) to automatically skip the UBoot animation?
AmigaOne X1000 with 2GB memory - OS4.1 FE
xenic
 
Posts: 1054
Joined: Sun Jun 19, 2011 1:06 am

Re: Skip UBoot animation?

Postby tonyw » Tue Oct 10, 2017 12:29 am

You can set the number of animation cycles with "amigabootmenu_animcycle", like so:

Code: Select all
amigabootmenu_animcycles = 1                 // limits it to a single cycle
cheers
tony
User avatar
tonyw
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
 
Posts: 1260
Joined: Wed Mar 09, 2011 2:36 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Skip UBoot animation?

Postby Roland » Tue Oct 10, 2017 11:56 am

tonyw wrote:You can set the number of animation cycles with "amigabootmenu_animcycle", like so:

Code: Select all
amigabootmenu_animcycles = 1                 // limits it to a single cycle


Thanks Tony! A very wellcome trick, indeed...

If I remember correctly, this variable was not used in the default UBoot settings. Where could we found the complete list of possible X5000 UBoot variables? Some explanation how to use them would not do harm, either... Could it be included in AmiWiki?
- Roland -
Roland
 
Posts: 110
Joined: Tue May 02, 2017 8:23 am

Re: Skip UBoot animation?

Postby tonyw » Tue Oct 10, 2017 1:21 pm

I don't have a full list myself, but I'll see if I can get one and add it to the Wiki.
cheers
tony
User avatar
tonyw
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
 
Posts: 1260
Joined: Wed Mar 09, 2011 2:36 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Skip UBoot animation?

Postby xenic » Tue Oct 10, 2017 7:26 pm

tonyw wrote:You can set the number of animation cycles with "amigabootmenu_animcycle", like so:
Code: Select all
amigabootmenu_animcycles = 1                 // limits it to a single cycle


Thanks Tony. It works and noticably speeds up cold boot times.
AmigaOne X1000 with 2GB memory - OS4.1 FE
xenic
 
Posts: 1054
Joined: Sun Jun 19, 2011 1:06 am

Re: Skip UBoot animation?

Postby daveyw » Sat Oct 14, 2017 1:47 am

I tried setting this uBoot variable and saveenv, but no change. :?: :?: :?:
User avatar
daveyw
 
Posts: 144
Joined: Mon Sep 12, 2011 8:44 pm

Re: Skip UBoot animation?

Postby tommysammy » Sat Oct 14, 2017 7:38 am

daveyw wrote:I tried setting this uBoot variable and saveenv, but no change. :?: :?: :?:

with me, nothing changes, i tried it several times
AmigaOne X1000 Betatester A1-X1090
AmigaOne X1000/4GB Ram/Saphire Radeon 7850 1GB/256GB SSD HD/2GB CF Card/RTL8169Network
User avatar
tommysammy
 
Posts: 946
Joined: Mon Dec 20, 2010 10:03 pm
Location: Isselburg,Germany

Re: Skip UBoot animation?

Postby tonyw » Sat Oct 14, 2017 1:06 pm

daveyw wrote:I tried setting this uBoot variable and saveenv, but no change.


It only works on the latest version of the X-5000 U-Boot. If your U-Boot is older, you will have to get an updated U-Boot image and update it.
cheers
tony
User avatar
tonyw
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
 
Posts: 1260
Joined: Wed Mar 09, 2011 2:36 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Skip UBoot animation?

Postby Spectre660 » Sat Oct 14, 2017 2:08 pm

Make sure that you have the s at the end .
Should be
amigabootmenu_animcycles=1
and not
amigabootmenu_animcycle=1
Spectre660
 
Posts: 1388
Joined: Sat Jun 18, 2011 3:16 pm
Location: Montserrat

Re: Skip UBoot animation?

Postby tommysammy » Sat Oct 14, 2017 3:12 pm

tonyw wrote:
daveyw wrote:I tried setting this uBoot variable and saveenv, but no change.


It only works on the latest version of the X-5000 U-Boot. If your U-Boot is older, you will have to get an updated U-Boot image and update it.

Where can we get it?
AmigaOne X1000 Betatester A1-X1090
AmigaOne X1000/4GB Ram/Saphire Radeon 7850 1GB/256GB SSD HD/2GB CF Card/RTL8169Network
User avatar
tommysammy
 
Posts: 946
Joined: Mon Dec 20, 2010 10:03 pm
Location: Isselburg,Germany

Next

Return to Platform: AmigaOne X5000

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests