Early startup menu?

AmigaOne X5000 platform specific issues.

Re: Early startup menu?

Postby esc » Wed Dec 20, 2017 11:09 pm

Eh, thanks, tried that. :)
esc
 
Posts: 30
Joined: Sun Oct 25, 2015 7:38 pm

Re: Early startup menu?

Postby amigasociety » Wed Dec 20, 2017 11:38 pm

Have you tried a different keyboard. Not all USB devices are created equal. Been my experience some keyboards can be hit or miss. If your timing things right, I would try a different brand of keyboard. Also make sure to try the motherboard USB ports and not the case usb ports in case that is an issue. I myself have a RGB keyboard that complains if connected to even some of the motherboard usb ports but seems to work OK on the one it is is now. TJ
Happy owner of several Amiga systems including:

AmigaOne X5000
Amiga A1222 Tabor
User avatar
amigasociety
 
Posts: 291
Joined: Thu Feb 02, 2012 8:09 pm
Location: Northern California

Re: Early startup menu?

Postby nbache » Thu Dec 21, 2017 1:05 am

I used to have a similar problem - I think it was back in the A1 XE days. Anyway, my solution was to keep an old keyboard connected directly to the computer (back then it was via PS/2, but today just use the correct USB port) which I could use in UBoot when I had to, and tuck it away behind the screen at all other times and just use the keyboard on the KVM. Maybe that's an option?

Best regards,

Niels
User avatar
nbache
Beta Tester
Beta Tester
 
Posts: 1221
Joined: Mon Dec 20, 2010 8:25 pm
Location: Copenhagen, Denmark

Re: Early startup menu?

Postby esc » Thu Dec 21, 2017 3:05 am

That's a good idea, I can probably try plugging in an old USB keyboard (no frills, no special keys or anything) and using it for bootup purposes. I'll give that a shot!
esc
 
Posts: 30
Joined: Sun Oct 25, 2015 7:38 pm

Re: Early startup menu?

Postby caseycullen » Thu Dec 21, 2017 6:50 pm

I have a wireless keyboard that causes this issue as well. It works after the menu, but for whatever reason will not prompt the Uboot menu. I have another wireless keyboard that never causes this issue. I'd suggest trying another keyboard, especially a wired keyboard, to troubleshoot.
caseycullen
 
Posts: 72
Joined: Sat Dec 17, 2016 8:12 am
Location: Madison, WI USA

Previous

Return to Platform: AmigaOne X5000

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests