ubuntu MATE 16.04.1 LTS Live USB

AmigaOne X5000 platform specific issues related to Linux only.

Re: ubuntu MATE 16.04.1 LTS Live USB

Postby softwarefailure » Fri Dec 08, 2017 10:16 pm

Tried it, doesn't work.

Code: Select all
$ cd smb://192.168.0.123/stuff
bash: cd: smb://192.168.0.123/stuff: file or directory not found
softwarefailure
 
Posts: 81
Joined: Fri Feb 14, 2014 11:29 pm

Re: ubuntu MATE 16.04.1 LTS Live USB

Postby Spectre660 » Sat Dec 09, 2017 12:01 am

Slight adjustment of the Instructions here worked for me to mount .
have not tried to make the mounts permanent yet .
https://access.redhat.com/solutions/448263

sudo mkdir /mnt/<share name>
sudo mount -t cifs -o username=<share user>,password=<share password>,domain=<windows domain name> //WIN_PC_IP/<share name> /mnt/<share name>

so missing from your original entry is the
domain=<windows domain name>
Spectre660
 
Posts: 1421
Joined: Sat Jun 18, 2011 3:16 pm
Location: Montserrat

Re: ubuntu MATE 16.04.1 LTS Live USB

Postby softwarefailure » Mon Dec 11, 2017 6:13 pm

Alright, it's finally working. I did some googling and found out that it was necessary to pass ",vers=1.0" to the mount command. So I got it working like this:

sudo mount -t cifs -o username=<share user>,password=<share password>,vers=1.0 //WIN_PC_IP/<share name> /mnt/<share name>
softwarefailure
 
Posts: 81
Joined: Fri Feb 14, 2014 11:29 pm

Re: ubuntu MATE 16.04.1 LTS Live USB

Postby Spectre660 » Mon Dec 11, 2017 6:21 pm

That is good news.
Can you also check if it works with the domain=<windows domain name> option only.


softwarefailure wrote:Alright, it's finally working. I did some googling and found out that it was necessary to pass ",vers=1.0" to the mount command. So I got it working like this:

sudo mount -t cifs -o username=<share user>,password=<share password>,vers=1.0 //WIN_PC_IP/<share name> /mnt/<share name>
Spectre660
 
Posts: 1421
Joined: Sat Jun 18, 2011 3:16 pm
Location: Montserrat

Re: ubuntu MATE 16.04.1 LTS Live USB

Postby softwarefailure » Mon Dec 11, 2017 6:22 pm

Checked it but it didn't change anything. It still failed with "host is down" error.
softwarefailure
 
Posts: 81
Joined: Fri Feb 14, 2014 11:29 pm

Previous

Return to Platform: AmigaOne X5000 - Linux Only

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests