AmigaOne 500 - LED signaling

This forum is for all AmigaOne 500, Sam440 and Sam460 specific issues.

AmigaOne 500 - LED signaling

Postby truman.burbank » Fri Jul 28, 2017 2:23 pm

Sometimes my computer crashes - black screen. I noticed LEDs blink on the board.

https://youtu.be/gOdAj0v_KLA

What is their designation? (not included in the documentation, the manufacturer does not write off).
AmigaOne 500, 2 GB RAM, RadeonHD 7750, AmigaOS 4.1 Final Edition
User avatar
truman.burbank
 
Posts: 4
Joined: Sun Jun 19, 2011 7:40 pm
Location: Poland

Re: AmigaOne 500 - LED signaling

Postby tonyw » Sat Jul 29, 2017 1:56 am

I have a similar problem with my Sam 460. Every now and then (about every six months), it fails to boot and I have to clean the contacts on the memory SIMM.

It's easy if you are OK with handling sensitive electronic components like memory. Just release the SIMM card, clean the edge connector with a rag or tissue (don't touch the edge connector with your fingers).
Then brush around and inside the mobo connector with a small paint brush before re-installing the SIMM card. That's all I have to do to get mine working again.
cheers
tony
User avatar
tonyw
AmigaOS Core Developer
AmigaOS Core Developer
 
Posts: 1239
Joined: Wed Mar 09, 2011 2:36 pm
Location: Sydney, Australia

Re: AmigaOne 500 - LED signaling

Postby truman.burbank » Tue Aug 08, 2017 2:57 pm

I used a shaving brush, is more handy, I cleaned everything. For now I have no problems, but there are places where the computer overheats. Are you using any additional cooling?
AmigaOne 500, 2 GB RAM, RadeonHD 7750, AmigaOS 4.1 Final Edition
User avatar
truman.burbank
 
Posts: 4
Joined: Sun Jun 19, 2011 7:40 pm
Location: Poland


Return to Platform: AmigaOne 500 and Sam series

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests